نهال بادام شکوفه؛ از گیاهانی است که کاشت آن میتواند توجیهپذیری مطلوبی داشته باشد. بادام شکوفه؛ از دانههای روغنی پرطرفداری است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی و کاربرد گسترده آن در آشپزی، شیرینیپزی، خشکبار و آجیل و تولید مواد آرایشی و بهداشتی همواره تقاضای بالایی دارد و قیمت این دانه در بازار بسیار بالاست.
از جمله ارقامی که هنگام احداث باغ بادام با مساحت بالا بایستی به عنوان گرده افشان استفاده نمود می توان به شکوفه اشاره کرد.
ویژگی های منحصر به فرد نهال بادام شکوفه موجب محبوبیت آن در بین باغداران شده از جمله مزیت هایی که این نهال دارد میتوان به متحمل بودن آن به کم آبی، شوری و سازگاری آن با اکثر مناطق آب و هوای کشور اشاره نمود. حتی امکان کاشت نهال بادام شکوفه در باغاتی که به صورت دیم آبیاری میشود وجود دارد. کاشت نهال بادام شکوفه به عنوان گرد افشان یا احداث باغ آن برای کشاورزان عزیز دارای سود دهی فوق العاده ای خواهد بود. ارقام پربار و زودبازده برای کشاورزان علاقهمند به نهال بادام مناطق سردسیر، نهال بادام شکوفه است. چراکه سازگاری خوبی با محیط سرد به ویژه مناطق کوهستانی دارد. در مناطقی که باغداران به علت خطر سرمای بهاره و از بین رفتن گل های بادام و عدم جوابدهی آن، اقدام به احداث باغ بادام نمیکنند ارقام دیرگل چارهساز است. بادام شکوفه از جمله ارقام دیرگل و مقاوم به سرماست که از سرمای بهاره و یخ زدگی گلها در امان است چرا که با توجه به آب و هوای منطقه کشت در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت شروع به گلدهی می نماید.
علاوه بر این موارد، درخت بادام شکوفه؛ از گیاهانی است که تقاضای آن به محدودهی جغرافیایی خاصی محدود نمیشود و محصول صادراتی محسوب میگردد. همچنین تحمل آب و هوایی بالا و امکان کاشت آن به روش دیم برای ایران که با کم آبی روبروست، میتواند مزیت به حساب آید. به همین دلیل، کاشت نهال بادام شکوفه، میتواند سودآوری مناسبی را برای باغداران به همراه داشته باشد.
شکل برگهای درختان بادام شکوفه؛ باریک، بلند و تیز است و باردهی آن بصورت اسپور است. میوهی این نوع بادام سبز و کرکدار است و پوسته خارجی این بادام قهوهای، و ضخامت پوست چوبی، سخت و بسیار مقاوم است. مغز بادام سفید و شیرین است که با پوست قوهای نازکی پوشیده شده است. درحدود ۲% از میوههای این رقم دوقلو و درحدود ۶۰ درصد از میوهها دارای مغز هستند.
نهال بادام شکوفه؛ محصول مشترک دو کشور فرانسه و آمریکاست(usa) و در ایران نیز به مقدار زیاد به خصوص در میاندوآب و آذرشهر کشت میشود. به طوری که کشورمان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این رقم بادام است. این نهال را نباید در مناطق مرطوب کاشت. رطوبت زیاد میتواند آسیب زیادی به گیاه وارد کند چون در فصل گلدهی مانع از گرده افشانی درخت میشود. همانطور نور نیز برای این درخت بسیار حائز اهمیت است. این درخت برای گلدهی نیاز به نور فراوان دارد.
تحمل سرمای این نوع نهال بادام شکوفه؛ تقریباً بالاست و به دلیل دیرگلدهی میتواند برای مدت طولانیتری سرمای ابتدای بهار را تحمل کند. نیاز سرمایی این almond tree، در حدود ۱۰۰ تا ۷۰۰ ساعت است. حداکثر تحمل دمایی این گیاه برای گرده افشانی در حدود ۱۵ تا ۲۲ درجه است و حداقل میتواند دمای ۳ درجه سانتیگراد را تحمل کند.
اگر به دنبال رقم نهال پربازده و مناسب کاشت مناطق سردسیر هستید نهال بادام تونو و نهال بادام مامایی و نهال بادام دیرگل می توانند بهترین گزینه برای انتخاب شما باشند.
نهال بادام شکوفه ارتفاعی حدود ۸ متر دارد و بسیار سازگار با شرایط آب و هوایی سرد است.این نهال بادام باردهی تجاری و عمر اقتصادی دارد.
میوه ای درشت تولید می کند و وزن آن حدود ۳ گرم است.بهتر است قبل از کاشت به ارتفاع لازم از سطح دریا توجه داشته باشید که تا ۴۰۰ متر برای کاشت این رقم مناسب است.
از ویژگی هایی که موجب محبوبیت رقم شکوفه شده است میزان باردهی بالا – کیفیت مطلوب مغز – مقاومت به بیماری و سرما – پوست کاغذی – باردهی یکنواخت و قدرت خودسازگاری.
با توجه به ویژگی و مشخصه هایی که از نهال بادام شکوفه گفتیم این رقم بسیار پربار است و می تواند شما را به یک سود بسیار عالی برساند.
از مهم ترین ویژگی های یک نهال بادام دیرگل بودن آن است.اینکه بتواند سرما را به خوبی تحمل کند و در سرمای بهاره قرار نگیرد.خوشبختانه رقم شکوفه مقاومت و پایداری بسیار خوبی به سرما دارد.
میزان دما برای رشد این نهال ۱۰ درجه سانتی گراد است. میوه این رقم میان رس است و باید برای افزایش باردهی رقم شکوفه تمامی شرایط و رسیدگی ها محیا شود.
نهال بادام شکوفه نیز مثل تمام بادام های دیگر ۴ در ۴ در نظر گرفته می شود. معمولاً در صورت استفاده از نهال بادام شکوفه به عنوان گرد افشان با کاشت هر ۱۰ اصله نهال از یک نهال شکوفه استفاده می کنند. رعایت فاصله مناسب و استاندارد کاشت مزیت های زیادی از جمله تهویه مناسب باغ، تغذیه مناسب ریشه نهال و کافی بودن مواد مغذی در اختیار نهال است.
نهال بادام شکوفه حدود ۵/۳ تا ۴ متر رشد میکند البته رسیدن به چنین قدی مستلزم شرایط مناسب رسیدگی است چراکه نهال بادام شکوفه درصورت کاشت در باغاتی که به صورت دیم هستند رشد و باردهی چندانی نخواهد داشت. در حالت کلی کاشت نهال بادام به صورت دیم فقط موجب زنده ماندن درخت و باردهی آن ناچیز می شود و نباید انتظار سوددهی بالایی از آن داشت. در صورت غنی بودن خاک، آبیاری مناسب و کوددهی و هرس مناسب نهال رشد کافی داشته و باردهی آن نیز فوق العاده خواهد بود.
نهال بادام شکوفه باردهی خود را وقتی به صورت تجاری آغاز می کند در هر هکتار با توجه به تعداد نهال بادام می تواند از یک تن آغاز شود به بالا.معمولا این رقم از ۶۵ کیلوگرم باردهی دارد تا ۸۰ کیلو. بالا و پایین شدن میزان باردهی بستگی به اقلیم آب و هوایی, دما و رطوبت و رسیدگی های باغداران دارد.
باید بگوییم نهال بادام شکوفه جزو ارقام پربار می باشد که باردهی آن نسبت به برخی دیگر از ارقام نیز بالاتر است.عملکرد درخت بادام شکوفه را ۱۰ تن نیز برآورد کرده اند.
بسته به شرایط نگهداری، میتواند بین ۳۵ تا ۴۰ سال باکیفیت تقریباً ثابتی باردهی کند. درصورتی که دما و محیط کشت این درخت مناسب بوده و آبیاری و مبارزه با آفات مناسبی برای آن درنظر گرفته شود میتوان انتظار داشت که برای مدت طولانی باردهی مناسب و ثابتی داشته باشد. تاجاییکه در شرایط بسیار مطلوب، ممکن است درخت تا ۶۰ سال نیز عمر مفید و مثمر داشته باشد.
زمان کاشت با توجه به آب و هوای منطقه مورد کشت تعیین می شود و بسیار حائز اهمیت است. در صورت معتدل بودن اقلیم کاشت فصل پاییز و برج ۹ بهترین فصل کاشت است. ولی در مناطقی که سردسیر هستند و یخبندان و سرمای شدید وجود دارد بهتر است فصل کشت موکول شود به اواخر زمستان، کاشت نهال به صورت ریشه لخت و در حالت خواب و بیدار شدن نهال در زمین کشت جدید موجب گیرایی هرچه بهتر نهال می شود. بهتر است بعد از انتخاب نهال سازگار با منطقه شما و همچنین فصل مناسب کاشت رزرو نهال اقدام به حفر چاله نمایید.( بهتر است شش ماه قبل از کاشت نهال چاله ها آماده باشند) چاله هایی به عمق و قطر ۷۰ سانت حفر کنید.
بهتر است خاک داخل چاله ها را با کود حیوانی مناسب مخلوط نمایید تا گیرایی نهال بهتر شود. در صورت مساعد بودن شرایط محیطی بلافاصله بعد از کاشت نهال بهتر است که آبیاری صورت گیرد تا گیرایی نهال تضمین شود. استفاده از قیم بعد از کاشت نهال به خصوص در مناطقی که بادخیز است موجب جلوگیری از ایجاد استرس در نهال می شود و ممکن است نهال دچار شکستگی شود. نهال بادام شکوفه نیاز خاصی به قیم ندارد ولی وجود قیم در سال های اولیه کاشت نهال می تواند مفید واقع شود.
برای کاشت درخت بادام شکوفه باید بدانید میزان سرما لازم برای این نهال باید محیا شود برای گلدهی سرما لازم است. باید چاله ای به اندازه ۸*۸ حفر کنید.حتما به عمق چاله توجه داشته باشید تا ریشه ها حس خفگی نداشته باشند.
بعد از کاشت باید به موارد زیر توجه داشته باشید :
توجه داشت این موارد از اهمیت بالایی برخوردار هستند که باید به آنها توجه ویژه ای داشت. اینگونه هم شاهد باردهی بالاتری از درخت بادام خواهیم بود و هم کیفیت محصولات و عمر اقتصادی درخت افزایش می یابد.
نکات مهم پرورش نهال بادام شکوفه: به آبیاری در اوایل کاشت درخت بادام شکوفه توجه داشته باشید در بهار هر ۱۰ روز برای آبیاری کافی است اما در فصل گرما باید هر هفته آبیاری را انجام بدهید.
بهتر است از کود دامی استفاده کنید که برای رشد درخت بادام مفید می باشد.
بالا بودن رطوبت دما در منزقه موجب اختلال در گلدهی می شود.بهتر است قلب از کاشت نهال بادام به اقلیم منطقه خود و سازگاری آن با آب و هوا توجه داشته باشید.
بهترین زمان کاشت را انتخاب کنید. در نظر گرفتن تمامی این شرایط به افزایش باردهی و عملکرد محصولات درخت بادام شما کمک می کند.
لازم به ذکر است که پایه نهال بادام شکوفه تلخ است. این پایه تلخ بودن نهال بادام شکوفه باعث ایجاد مقاومت آن در برابر بیماری، آفات، خشکی و شوری شده است. حشرات جونده قادر به آسیب به ریشه نهال نخواهند بود.
نهال بادام شکوفه برای سلامت و حفظ استحکام خود نیاز مبرمی به آبیاری منظم و به موقع دارد. رعایت اصول آبیاری از ارکان مهم مراقبت از نهال می باشد. درست است که نهال بادام شکوفه بسیار مقاوم به کم آبی است ولی با آبیاری کم رشد نهال کافی نبوده و باردهی نامناسبی خواهد داشت. در حالت کلی کاشت نهال در مناطقی که میانگین بارش سالانه آنها حدود ۶۰۰ میلیمتر کمتر باشد توجیه اقتصادی نخواهد داشت. و فقط وقت و هزینههای باغدار به هدر می رود. افراط و تفریط میزان و نحوه آبیاری موجب از بین رفتن و پژمردگی و حتی ریزش برگ های نهال می شود. نهال بادام شکوفه در سالهای اولیه کشت نیاز مبرمی به آب دارد، چرا که طلاییترین سن رشد نهال همان سالهای ابتدایی کاشت است. به طور میانگین با در نظر گرفتن سن، جنس خاک، شرایط آب و هوایی منطقه و غیره هر ۱۰ الی ۱۲ روز یک بار هر نهال بین ۳۰ تا ۵۰ لیتر آب نیاز دارد. بهترین روش آبیاری، آبیاری قطره ای میباشد که موجب عدم هدر رفت آب آبیاری شده و میزان کنترل شده آب به نهال می رسد.
از آنجا که این بادام مقاومت به خشکی متوسطی دارد، به طور طبیعی، آبیاری این Almond seedlings، باید هر ۱۰ روز یکبار در فصل بهار و با آغاز فصل گرما و کاهش بارندگی هفتهای یکبار انجام شود. امکان آبیاری نهال بادام شکوفه؛ به صورت دیم وجود دارد اما انتخاب این مسئله به میزان زیادی به آب و هوا و میزان بارندگی منطقه کشت وابسته است.
به این معنا که برای کاشت این درخت به صورت دیم، میزان بارندگی منطقه نباید از ۴۰۰ میلیلیتر کمتر باشد. همچنین میزان رطوبت خاک نیز در انتخاب روش آبیاری مؤثر است. البته بهتر است که در سالهای اولیه رشد درخت، آبیاری ترکیبی صورت گیرد به این معنا که در هفته حداقل یک روز آبیاری بصورت دستی انجام شود تا رشد گیاه به خطر نیفتد. با این همه میزان رشد و باردهی درختی که بصورت دیم آبیاری میشود به نسب آبیاری دستی کمتر خواهد بود.
نهال بادام شکوفه برای جوان ماندن و عدم هدر رفت انرژی آن که صرف رشد بیرویه شاخ و برگ می شود نیاز به هرس مناسب و سبک دارد. بهترین فصل هرس، هرس پاییز و زمستان میباشد هرس زمستانی درست قبل از بیدار شدن نهال از خواب زمستانی صورت میگیرد و مانند شوکه گلدهی عمل میکند. هرس در خارج از فصل مناسب برای نهال مضر است. دقت نمایید که هرس را به فردی ماهر و بلدکار بسپارید. چرا که بیشترین باردهی نهال مربوط به شاخه های جوان است و در صورت هرس غیر اصولی و نامناسب خسارت جبران ناپذیری به باغ و باغدار وارد میشود.
یکی از عوامل تأثیرگذار بر رشد و باردهی نهال بادام شکوفه، کوددهی است چون کود تامین کنندهی غذای گیاه است. بهترین کود برای این گیاه کود پوسیده دامی است و میزان مناسب آن در حدود ۵ کیلوگرم در هر هکتار است. برای دفع آفات نیز باید سموم مورد نیاز برای پیشگیری یا دفع آنها در نظر گرفته شود. البته استفاده از سموم برای دفع آفات به عنوان آخرین راه حل توصیه میشود چون مضرات آن به مراتب بیشتر از فواید مصرف این مواد است.
یکی از مهم ترین عوامل از بین برنده درخت بادام می توان به بیماری و آفات اشاره داشت.آنها جزو مهم ترین عامل ها هستند که می توانند درخت بادام را به یکباره از بین ببرند.
زنبورهای مغز خوار و و بسیاری دیگر از آفات ها هستند که اگر به درخت حمله کنند موجب از بین رفتن نهال بادام می شوند.بهترین روش مبارزه با آنها استفاده از سموم شیمیایی است.
استفاده از گرده افشان ها کمک بسیار زیادی به رشد بیشتر و عملکرد بالاتر درخت می کند.بهترین گرده زا برای نهال بادام می توان به نهال بادام فرانیس – نهال بادام دیرگل و نهال بادام سهند اشاره داشت.
جهت آشنایی با انواع نهال بادام و کسب اطلاعات بیشتر درباره نهال بادام شکوفه و سفارش نهال بادام شکوفه با کارشناسان آنلاین نهال در ارتباط باشید.