آنلاین نهال فروشگاه آنلاین انواع نهال درختی ثبت نام ورود سبد خرید 0

خرید نهال اقاقیا – انواع گونه‌های درخت اقاقیا

n/a کد محصــول
خرید نهال اقاقیا - انواع گونه‌های درخت اقاقیا
خرید نهال اقاقیا – انواع گونه‌های درخت اقاقیا
n/a کد محصــول
    قیمت :

معرفی درخت اقاقیا


اقاقیا از درختان زیبا و زینتی است. بومی مناطقی از ایالت متحده آمریکا است. از طریق بذر، پاجوش، قلمه و پیوند تکثیر می‌شود. به صورت بونسای قابل کشت می‌باشد. رشد سریعی دارد. گونه‌ های مختلفی دارد. گلهای خوشه‌ ای مانند زیبایی دارد.

 

مشخصات گیاهی درخت اقاقیا

اقاقیا درختی زیبا و زینتی است که به سرعت رشد می‌کند. تنه این درخت پوستی به رنگ خاکستری تیره، سفت، سخت و ترک‌ خورده دارد. پوست این درخت دارای برجستگی است. این درخت به صورت چند تنه‌ ای است. گلهای این گیاه خوشه مانند و به رنگ سبز می‌باشد که به هنگام شکفتن منظره زیبایی را نمایان می‌کند. گلهای این گیاه معطر می‌باشد طوری که فضا را عطرآگین می‌کند. مدت زمان گلدهی این گیاه طولانی است و از اواسط فصل بهار تا پایان فصل تابستان می‌باشد. گلهای این گیاه به صورت هرمافرودیت هستند. هر گل این گیاه به به طول ۲ سانتیمتر می‌باشد. گلهای این گیاه جاذب حشراتی همچون زنبور عسل می‌باشد. برگهای مرکب و متناوبی دارد که طول برگهای آن بین ۱۰ تا ۱۶ سانتیمتر می‌باشد.

این گیاه تاجی گسترده و چتری مانند در حدود ۲۵ متر دارد. درخت خزان پذیر می‌باشد طوری که با شروع فصل پاییز برگهای این درخت تغییر رنگ می‌دهد و به رنگ زرد طلایی تبدیل می‌شود و منظره زیبایی را پدید می‌آورد.

به صورت بونسای قابل کشت می‌باشد، کشت بونسای این درخت از محبوبیت فراوانی برخوردار می‌باشد. میوه این گیاه همچون لوبیا نیام مانند و به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز می‌باشد. برای طرح‌های فضای سبز، ویلاها و … از این درخت استفاده می‌شود. به صورت درختچه‌ای کوتاه رشد می‌کند که ارتفاع آن به ۱۵ متر نیز می‌رسد. برای رشد نسبت به خاک حساس نیست و تقریباً در هر نوع خاکی رشد می‌کند.

 

انواع گونه‌های درخت اقاقیا

درخت اقاقیا انواع مختلفی دارد که دو نوع خاردار و بدون خار آن در ایران مشهور هستند. نوع بدون خار اقاقیا دارای برگ‌های عطری و صورتی است. در یک دسته بندی جامع‌تر اما انواع اقاقیا را می توان به ۵ دسته تقسیم کرد:

۱) اقاقیا قرمز

همانطور که از نام اقاقیا قرمز قابل حدس است، این درخت شامل گل‌های قرمزی رنگی است که در فصل بهار شکوفه می دهد و اصاتا متعلق به آمریکای شمالی است.

۲) اقاقیا چسبناک

اقاقیا چسبناک دارای خاصیت چسبناکی است و حشرات، پرندگان و زنبور را جذب خود می کند. گلبرگ‌های این درخت به رنگ صورتی هستند.

۳) اقاقیا چتری

تفاوتی که اقاقیای چتری با گونه‌های دیگر درخت اقاقیا دارد، در این است که اقاقیا چتری کمتر گل می دهد.

۴) اقاقیا پیوندی

اقاقیا پیوندی یکی از زیباترین انواع درخت اقاقیا است. این درخت دارای شاخه‌های ترد و شکننده است و برای رشد به مکانی سایه روشن و نیمه سایه نیاز دارد.

۵) اقاقیا نیو مکزیکو

اقاقیا نیومکزیکو در اواسط بهار تا اوایل تابستان گل می دهد و گل‌های آن معمولا به رنگ صورتی، بنفش و آبی هستند.

 

طرز کاشت اقاقیا

درخت اقاقیا از طریق بذر، پاجوش، قلمه و پیوند تکثیر می‌شود. توجه داشته باشید که پوسته بذر این درخت سفت و سخت است، برای این منظور باید در پاییز کشت شود، همچنین می‌توانید به مدت حدود دو دقیقه بذر را داخل اسید قرار دهید تا پوسته آن نرم شود و سپس بذر به دست آمده را در خزانه‌ای به عمق یک تا دو سانتیمتر بکارید. سپس آن را آبیاری کنید. پس از آنکه گیاه به حد معینی از رشد رسید در اواسط زمستان یا اوایل پاییز نهال به دست آمده را به زمین اصلی منتقل کنید.

عمل پیوند این درخت نیز از اردیبهشت‌ماه تا شهریور انجام می‌شود.

روش قلمه زنی نیز نوع دیگر ازدیاد این نوع درخت می‌باشد که در فصل پاییز انجام می‌شود. برای رشد به آفتاب کامل و نیمه سایه قرار دهید تا درخت رشد بهتری را تجربه کند.

 

شرایط نگهداری درخت اقاقیا چیست؟

درخت اقاقیا یکی از سرسخت‌ترین گیاهانی است که در شرایط نسبتا سخت نیز می تواند رشد کند اما برای رشد بهتر و سریع‌تر توصیه می شود موارد زیر را رعایت نماید:

خاک مناسب درخت اقاقیا

همانطور که اشاره شد،‌ درخت اقاقیا قدر است در خاک فقیرهم رشد کند اما مناسب‌ترین خاک برای رشد درخت اقاقیا، ترکیب خاک باغچه و کود دامی است.
نور مناسب برای درخت اقاقیا

درخت اقاقیا در نور کم و سایه نیز می تواند رشد کند اما همانند تمامی گیاهان، محیط روشن و پر نور کمک زیادی به رشد بهتر و سریع‌تر آن خواهد کرد. بنابراین سعی کنید درخت اقاقیا را در جایی بکارید که در زیر نور مستقیم آفتاب قرار داشته باشد.

 

آبیاری درخت اقاقیا

با اینکه درخت اقاقیا در مکان‌های خشک و بی آب و علف تا چندین روز بدون آب دوام می آورد اما میزان آبیاری برای درخت اقاقیا حداقل روزی یک بار و حداکثر روزی دو بار است که آب کاملا به ریشه و برگ‌ها برسد و کاملا سیراب شوند.
هرس درخت اقاقیا

معمولا درخت اقاقیا را دو بار در سال هرس می کنند؛ یکبار در فصل تابستان و بار دیگر در فصل زمستان. با هرس پاجوش‌های درخت اقاقیا، تاج درخت شکلی توپی و چتری به خود می گیرد.

 

آفت و بیمارهای درخت اقاقیا

خشک شدن درخت اقاقیا: یکی از مهم‌ترین عوامل این امر را وجود قارچ فوزاریوم بیان کرده‌اند. این قارچ به راحتی از بین نمی‌رود و لذا برای پیشگیری از وجود آن بر روی درخت توصیه می‌شود که به درختان از نظر آبیاری و تغذیه بسیار رسیدگی شود، از ضعف عمومی درخت جلوگیری کرده و بهداشت لوازم باغبانی در نهالستان مدیریت شود.

شته اقاقیا: از آفات مهم درخت اقاقیا، چوب‌خوار و شته است که برای مبارزه با آن در فصل بهار با سم روغنی سم‌پاشی کرده و سه هفته پس از اولین نوبت، این کار را تکرار کنید و برای مبارزه با شته، برگ‌های آلوده به شته را از گیاه جدا کنید، همچنین می‌توانید از سم‌های شیمیایی نظیر کنفیدور استفاده نمایید.

 

خواص درخت اقاقیا

درخت اقاقیا علاوه بر زیبایی خواص بسیاری دارد. قسمت‌ های مورد استفاده این درخت شامل دانه‌، ریشه، و گل‌های آن می‌باشد. دانه‌های این گیاه پس از حرارت از حالت اسیدی خارج و قابل‌ استفاده می‌شوند. گلهای این گیاه نیز پس از جوشانده شدن به عنوان یک مربای پر خاصیت قابل‌ استفاده می‌شود همچنین گلهای این گیاه را می‌توانید خشک‌ کنید و به عنوان دمنوش استفاده کنید.

  • گلهای اقاقیا خواص ضد اسپاسم دارد و بسیار معطر می‌باشد، گیاهی ادرارآور می‌باشد.
  • این گیاه به دلیل داشتن ترکیبات بنزوآلدهیدی ضد تومور می‌باشد.
  • مشکلات گوارشی را تسکین می‌دهد و در درمان ترش کردن معده، سوزش، سردرد، و التهاب معده مفید و موثر می‌باشد.
  • از دمنوش یا عصاره گلهای این گیاه برای پاکسازی بدن استفاده می‌شود.
  • از دمنوش این گیاه برای درمان کیسه صفرا استفاده می‌شود.
  • به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند.
  • در کاهش وزن افراد موثر است.
  • گلهای این گیاه در سرکوب سرطان و همچنین بیمارهای چشمی مفید می‌باشد.
  • برگ‌ ها و گلهای این گیاه در درمان و بهبود سوختگی مفید می‌باشد.
  • میزان مواد شیمیایی در ریشه، گل و دانه این گیاه ناچیز می‌باشد.
  • دانه‌ های درخت اقاقیا سرشار از پروتئین ، چربی، کلسیم، فیبر، فسفر، و انواع ویتامین و مواد معدنی می‌باشد.
  • روغنی را که از دانه‌های این گیاه استخراج می‌کند و همچنین اسانسی که از گلهای این گیاه به دست می‌آورند دارای فیستین، کوئرستین، میریستین و … می‌باشد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نهال اقاقیا و سفارش این نهال با کارشناسان آنلاین نهال در ارتباط باشید.

محصولات مرتبط
نهال آلو مراغه ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال آلو قطره طلا ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال آلو بخارا ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال آلو آنجلا ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال گردو کوپه ای کاغذی ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال گردو خوشه ای کاغذی ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال گردو کاغذی اسرائیلی ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال آلو سانتریزه ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال آلو اختری ✛ توضیحات بیشتر و خرید نهال آلو شابلون کالیفرنیا دیررس ✛ توضیحات بیشتر و خرید
online_nahal Follow
322posts 15.5Kfollowers 7,557following
آنلاین نهال 👜🎒👛 فروش نهالهای مثمر و غیرمثمر
زیر نظر جهاد کشاورزی با 30 سال سابقه
ارسال با پایانه اتوبوسرانی و تیپاکس
مدیریت ستار رمضانی
17Street,Miandoab
onlinenahal.com
درباره مـا
آنلاین نهال بزرگترین تولید کننده نهال در غرب کشور با همکاری و ناظرین و کادر مجرب جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی و بیش از سه دهه در زمینه نهال کاری – نهال فروشی – خرید نهال – فروش نهال و احداث باغات مدرن اقتصادی میوه فعالیت دارد.این شرکت سالیانه ۵ هکتار نهالستان از انواع نهال پیوندی و غیر پیوندی گردو زیر کشت دارد.که سالیانه حدود ۳۰۰ هزار اصله نهال شناسنامه دار و مجوزدار تولید می کند و به داخل و خارج از کشور صادر می کند